Drie Nessumer koren in Theaterkerk Nes

In Fryslan zijn drie dorpen met de naam Nes en dat levert nog weleens verwarring op. Dit bracht de Nessumer koren op het idee om samen een concert te geven. Anke Bijlsma, programmeur en directeur de Theaterkerk, was meteen enthousiast en opent hiervoor graag de deuren. De koren zullen op 9 februari optreden in Theaterkerk Nes, oftewel: Yes 3x Nes.

Momenteel zijn de repetities in volle gang! Popkoor Akkrum uit Nes/Akkrum, Pop-Gospelkoor Inspirit van Nes Ameland en Popkoor Gewoan Oars uit Wierum (bij Nes) zullen alle drie een blok met muziek uit hun eigen repertoire verzorgen. Daarnaast wordt er ook samen gezongen. De entree is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Voor de Amelanders vaart er rond middernacht speciaal nog een boot die de zangers en muzikanten terug naar het eiland brengt.

De Theaterkerk in Nes, voormalige gereformeerde kerk, is omgebouwd tot een theater. De theatertechniek; licht en geluid, is van uitstekende kwaliteit. Aan de kerkzaal vast zit ‘Het Lokaal’. Deze sfeervolle horeca-ruimte nodigt uit om naderhand nog even gezellig na te praten en te proosten op een mooie avond Het concert start om 19:30 uur en is op 9 februari in Theaterkerk Nes in de gemeente Noardeast Fryslân (Wiesterwei 2), de entree is gratis.