Laden Evenementen

27 september van 10:00 tot 11:30

Vier lessen 'Verdieping in de schilderkunst' met Gerrit Breteler


Gegevens

Datum:
27 september
Tijd:
10:00 - 11:30
Kosten:
€ 50

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail:
info@theaterkerknes.nl

Kunstschilder, muzikant en schrijver Gerrit Breteler zal de geïnteresseerde gedurende een cursus van vier vrijdagochtenden in de periode september/oktober meenemen in het ambacht van de schilderkunst. Met zijn jarenlange ervaring in het vak kan hij uit genoeg voorbeelden van eigen, maar ook andermans werk putten om complexe theorieën omtrent de schilderkunst concreet toe te lichten. De cursus zal plaatsvinden op de vrijdagen: 27 september, 4 oktober, 11 oktober en 18 oktober van 10.00 - 11.30 uur.

In vier stappen, dus tijdens de vier cursusochtenden, zal Breteler werken aan één schilderij. Aan de hand van die verschillende stadia, geeft hij toelichting over het schilderproces. Hij vertelt daarbij tijdens het schilderen welke technieken hij gebruikt om het schilderij vorm te geven en op welke theorieën (historisch, maatschappelijk en filosofisch) hij dat baseert. Aan de hand van het schilderij dat ter plekke wordt gemaakt, ontstaat het verhaal en de verdieping. Zo wordt een inkijk gegeven in de ambacht, maar ook in de theorie.

Opgave voor deze cursus kan door het onderstaande formulier in te vullen. De kosten voor deze cursus bedragen €50,00. Koffie/thee niet bij de prijs inbegrepen.

Let op: Uw deelname is verzekerd op het moment dat het verschuldigde bedrag is overgemaakt op NL23RABO0334278325 t.n.v. Stichting Theaterkerk Nes o.v.v. ‘Verdieping in de schilderkunst’.

 


Aanmelden voor deze activiteit

Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit

Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.